Posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica

16/11/2017
"Evo vam još jedan ukusan razlog da se zaljubite u karfiol "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 674
  • Pregledi tokom meseca896
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica, oko 900 g
  • tikvice - 1 komad, oko 400 g
  • luk - 1/2 glavice
  • praziluk - 1 struk, 200 g
  • celer - 1 struk
  • maslinovo ulje - 125 ml
  • biber - 1 prstohvat
  • beli biber - 1 prstohvat
  • estragon - 1 kašičica
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • so - po ukusu
  • prezle - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Svo povrće isecite na kockice, osim karfiola i belog luka.

2. Dinstajte ih na nekoliko minuta u ugrejanom maslinovom ulju na umerenoj vatri. Dodajte dva prstohvata soli, da omekšaju i puste vodu, koja će usporiti i pomoći dinstanje.

3. Sipajte 550 ml vode i kuvajte dok potpuno ne omekša, nakon toga stavite začine i skinite sa vatre.

4. Iskidajte karfiol na relativno velike ružice i stavite ih u vrelu, posoljenu vodu. Nakon 7-8 minuta prebacite u cediljku i prelijte hladnom vodom.

5. U pleh poređajte ružice karfiola i malo ih posolite.

Posebno ispasirajte ostalo povrće dok se ne dobije kremasta i glatka smesa i ravnomerno sipajte preko karfiola.

6. Operite čenove belog luka, nemojte ih ljuštiti nego malo rascepite. Stavite ih u svaku ivicu pleha i jedan u sredinu.

7. Pospite prezlom i sa još malo soli i pecite u prethodno ugrejanoj rerni (200-220 stepeni) dok prezle ne dobiju lepu boju.

Odlična kombinacija nežnog krema od povrća, svež karfiol koji se topi u ustima i hrskava korica od prezle.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar