Zapečeno jelo sa pilećim fileom, povrćem, pečurkama, topljenim sirom i pavlakom

17/07/2019
"Dijeta uvek može da sačeka, ali ovo bogato zapečeno jelo je najukusnije toplo, samo kažemo "
Priprema35 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano257
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir i isecite na krugove. Možet blanširati tako što ćete staviti vodu da provri i stavite krompir na oko 3-4 minuta u vrelu vodu, nakon toga stavite u hladnu vodu sa ledom /da se prekine proces kuvanja/ isto vreme /3-4 minuta/ i stavite u đevđir da se suše na krpi. Stavite u okgugao pleh, namažite dno.

Pileći file isecite na kockice ili žilijen, začinite solju i biberom. Dinstajte sa maslacem 3-4 minuta.

Šargarepu i tikvice takođe isecite na krugove, ne mnogo debele i poređajte ih na krompir. Začinite solju po ukusu.

Nakon toga stavite piletinu u pleh i pečurke, začinjene solju i biberom, isečene takođe poprečno, ideja je da poređate slojeve. Stavite i rasporedite topljeni sir da ima svuda i paradajz na kriške na vrh.

Dve vrste pavlake umutite u posudi mikserom i belo vino sa njima. Prelijte zapečeno jelo homogenom smesom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Pospite zelenim začinima po izboru.

Pre nego što izvadite, pospite jelo rendnaim kačkavaljem i pecite nekoliko minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar