Način pripreme
Izrendajte tikvice krupnije. Posolite, promešajte i stavite u đevđir da se ocedede 30 minuta.
Isecite preostale tikvice na tanke krugove.
Tikvice nisam ljuštila.
Isecite sušeni paradajz sitnije.
Dobro ocedite rendane tikvice i dodajte u jaja, sušeni paradajz, ovsene pahuljice, maslinovo ulje, so, biber i sitno iseckanu mirođiju. Maslinovo ulje sam koristila iz tegle sa paradajzom.
Dodajte takođe parmezan, odvojite mali deo za posipanje.
Sve dobro promešajte.
Obložite pleh papirom za pečenje i rasporedite smesu u tankom sloju debljine oko 1 cm.
Odozgo poređajte sitno iseckane listove topljenog sira, a preko poređajte tikvice, isečene na krugove, preklopite ih malo.
Uz pomoć četke pažljivo namažite tikvice maslinovim uljem i pospite odvojenim parmezanom.
Stavite zapečeno jelo da se peče u prethoodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Zapečeno jelo sa tikvicama i topljenim sirom je gotovo.
Komentari