Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Sočna torta sa kroasanima i rolatima

Sočna torta sa kroasanima i rolatima

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Sočna torta sa kroasanima i rolatima4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Da znate unapred - gotovi rolati u prodavnicama su napravljeni da biste uz njihovu pomoć pripremili sočnu tortu"

Potrebni sastojci

  • rolat sa jagodama - oko 2 komada (200 g jedan)
  • kroasani - 1 kesica, mali (5 komada) sa kremom od vanile
  • puding - 1 komad, dr oetker
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 6 supenih kašika
  • keks - 10 komada, običan
  • čokolada - 1 komad, mlečna
* merne jedinice

Način pripreme

Količina zavisi od veličine kalupa. Ja sam koristila kalup dužine 30 cm i 12 cm širine.

Pripremite duguljasti kalup za kolač, obložite dobro folijom i ostavite ivice da vise kako bi mogle da poklope kolač.

Napravite puding prema uputstvu na pakovanju. Sipajte šećer u 1 šolju ugrejanog mleka dok se ne rastvori. Dodajte smesu za puding i lepo mešajte dok se ne rastvori.

U međuvremenu ugrejte u posudi na vatri, na umerenoj temepraturi, preostalo mleko dok ne provri. Dodajte rastvoren puding lagano i mešajte dok ne počne da bude gusto. Nakon što se zgusne skinite da vatre i ostavite da se ohladi.

Isecite rolate na komade oko 1 cm. Poređajte zbijeno po dnu i ivicama kalupa. Sipajte puding preko rolata po dnu. Preko pudinga poređajte zbijeno kroasane po dužini. Odozgo prelijte preostalim pudingom i poravnajte.

U malo toplog mleka potopite keks i poređajte odozgo, nemojte preterivati sa natapanjem u mleko, pošto će keks biti na dnu kolača i treba da ga drži. Zatvorite ivicama folije.

Ostavite da se ohladi i stavite u frižider na nekoliko sati. Kad bude gotovo, rastopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj.

Izvadite kolač iz kalupa, okrenite tako da keks bude odozgo. Skinite foliju i ukrasite rastopljenom čokoladom. Ostavite na kratko čokoladu da se stegne i isecite tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: