Puckane ljute paprike bez sterilizacije

18/07/2019
"Pikantne raspuknute paprike, kojim nije potrebna steriliziacija, a izdrže celu zimu "
Priprema60 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano618
  • Pregledi tokom meseca77
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 2 kg, ribice
  • sirće - 700 ml
  • šećer - 8 supenih kašika
  • so - 8 supenih kašika, ravnih
  • beli luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite drške paprika, operite dobro i osušite.

U tiganju, sa dnom koje se ne lepi ili aluminijumskom posudom za jednokratnu upotrebnu ispuckajte paprike po malo sa obe strane.

Ostavite da se ohlade.

Nakon oko sat vremena poređajte zbijeno u tegle, između stavite po nekoliko komada isečenog belog luka.

Na svaku teglu (ja sam koristila od 400 ml) stavite po 1 supenu kašiku soli (ravnu) i 1 supenu kašiku šećera (punu). Dodajte do vrha vinsko sirće i zatvorite.

Sledeća dva dana okrećite tegle da se so rastvori i šećer da se dobro pomešaju.

Nakon toga čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Ovako prirpemljene paprike mogu da izdrže do sledeće godine i ukusan su dodatak mnogim jelima.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar