Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pečene paprike»Marinirane paprike bez sterilizacije

Marinirane paprike bez sterilizacije

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Marinirane paprike bez sterilizacije
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Ovako marinirane paprike bez sterilizacije mogu da se jedu već posle nekoliko dana, iskreno govoreći - ne ostaju da sačekaju zimu"

Potrebni sastojci

  • paprika - 3 kg
  • ulje - 12 kašika + 50 ml
  • sirće - do ivice tegli
  • beli luk - 2 glavice
  • peršun - 1 veza
  • šargarepa - 3 komada, velike
  • so - 6 kašičica /po jedna za svaku teglu/
  • šećer - 6 kašika /po jedna za svaku teglu/
  • biber - nekoliko zrna u tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i uklonite drške sa paprike.

U veliki dublji pleh stavite 50 ml ulja, ja sam koristila pleh u kome pravim ljutenicu, pa u to dodajte paprike.

U početku, dok su paprike sirove, njihova zapremina je veoma velika, pa vam je potrebna velika posuda u kojoj ćete ih komotno ispeći.

Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta dok paprike ne porumene.

Za to vreme pripremite tegle i ostale proizvode.

Šargarepu i beli luk očistiti i iseći na kolutiće, peršun - na sitno.

U svaku teglu na dno prvo sipajte sirće, do donje ivice tegle, 2 kašike ulja, kašičicu soli i kašiku šećera i nekoliko zrna bibera.

U svaku teglu stavite šargarepu, beli luk i peršun.

Kad su gotove, izvadite paprike iz rerne, ne čekajte da se ohlade. Još vruće počnite da ih stavljate u tegle, punite ih do vrha.

U plehu u kome ste ih pekli biće malo tečnosti od paprika, uzmite je kašikom i sipajte u tegle.

Dobro zatvorite poklopcima i okrenite tegle.

Ostavite jedan dan sa poklopcem na dole, sutradan okrenite i čuvajte na tamnom i provetrenom mestu.

Paprike su spremne za jelo nakon nekoliko dana, kada se otvore, čuvajte ih u frižideru.

Prijatno!

Ukusni trenuci: Ovako konzervisane paprike se mogu jesti već posle nekoliko dana, iskreno govoreći - ne ostaju da sačekaju zimu.

Ne sterilišem pune tegle sa paprikom i ne kuvam ih, zatvorim dok je paprika vruća, okrenem ih naopačke, nisam imala ni jednu teglu sa problemima.

Količina proizvoda je za jednu seriju - 6 komada tegli mariniranih paprika bez sterilizacije.

Koristila sam veliki pleh u kome se peče ljutenica, paprike nisam ljuštila, koristila sam seosku papriku sa vrlo tankom korom i nije bilo potrebno. Ako odlučite da oljuštite paprike, one će se ohladiti i moraćete da ih ponovo zagrejete, a zatim da ih vruće ubacite u tegle i zatvorite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: