Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Seosko jelo sa krompirom i tikvicama

Seosko jelo sa krompirom i tikvicama

Seosko jelo sa krompirom i tikvicama
Fotografije: Jordanka Taseva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Posno jelo od povrća, koje je ukusno i sprema se lako"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • krompir - 5 komada
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • šargarepa - 2 komada
  • ulje - 3 kašike
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir, tikvice, šargarepa i luk se oljušte i iseku na parčiće. U šerpi se zagreva ulje i zaprže se sitno isečen luk i krugovi šargarepe. Čim promene svoju boju dodaju se tikvice i krompir i mešaju se sa začinima.

Paradajz se narenda na rende i sipa se u ostalo povrće. Dodaje se aleva paprika i sipa se voda, tako da prekrije sastojke.

Seoska janija se kuva na umerenoj vatri dok povrće ne bude gotovo. Servira se topla sa čenovima belog luka, peršunom i kriškama crnog hleba!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: