Način pripreme
Operite krompir četkom pod hladnom vodom. Iseckajte ga na kockice, bez da ih gulite.
Isecite tikvice iste veličine kao što je i krompir.
Iseckano povrće stavite u tepsiju, začinite usitnjenom mirođijom, solju i maslinovim uljem.
Sipajte toplu vodu u nivou povrća. Pecite dok voda ne ispari.
Dok se povrće peče, pripremite bešamel. U maloj šerpi istopite kravlji maslac, dodajte 2 supene kašike brašna i propržite.
Odjednom sipajte hladno sveže mleko i odmah počnite da mešate dok se bešamel ne zgusne.
Začinite izrendanim muskatnim oraščićem.
Zalijte ispečeno povrće bešamelom, obilno pospite izrendanim parmezanom i tepsiju sa zapečenim jelom od krompira vratite ponovo u rernu.
Zapecite zapečeno jelo sa tikvicama i mladim krompirom da se dobijte prijatna boja.
Neka vam je slatko!