Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa tikvicama i mladim krompirom

Zapečeno jelo sa tikvicama i mladim krompirom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Zapečeno jelo sa tikvicama i mladim krompirom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
13/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Ovom zapečenom jelu od povrća nema ravnog - čak ga i deca obožavaju"

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g
  • tikvice - 2 komada
  • mirođija - bogat prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
  • za bešamel
  • sveže mleko - 300 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • kravlji maslac - 80 g
  • muskatni oraščić - prstohvat, izrendan
  • parmezan - 50 g, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir četkom pod hladnom vodom. Iseckajte ga na kockice, bez da ih gulite.

Isecite tikvice iste veličine kao što je i krompir.

Iseckano povrće stavite u tepsiju, začinite usitnjenom mirođijom, solju i maslinovim uljem.

Sipajte toplu vodu u nivou povrća. Pecite dok voda ne ispari.

Dok se povrće peče, pripremite bešamel. U maloj šerpi istopite kravlji maslac, dodajte 2 supene kašike brašna i propržite.

Odjednom sipajte hladno sveže mleko i odmah počnite da mešate dok se bešamel ne zgusne.

Začinite izrendanim muskatnim oraščićem.

Zalijte ispečeno povrće bešamelom, obilno pospite izrendanim parmezanom i tepsiju sa zapečenim jelom od krompira vratite ponovo u rernu.

Zapecite zapečeno jelo sa tikvicama i mladim krompirom da se dobijte prijatna boja.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: