Paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem u mlečnom sosu

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
21/07/2019
"Omiljene i malim i velikim, punjene paprike plivaju u svojim vodama u ovom raskošnom mlečnom sosu "
Priprema45 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano135
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paprike očistimo i operemo.

U šerpi propržimo rendanu šargarepu, sitno iseckan luk i paradajz.

Dodajemo mleveno meso, nakon što se proprži sipamo oprani pirinač. Sipamo jednu šolju vode, nakon što je pirinač upije skidamo sa vatre.

Začinimo solju i začinima.

Paprike punimo, poređamo u namazan pleh, dodajemo vodu.

Punjene paprike pečemo na 180 stepeni dok pirinač ne bude gotov.

Sos za punjene paprike se priprema tako što u šerpu sipamo mleko i brašno. Stavljamo na umerenu vatru da provri.

Dodajte sos koji se odovjio od pečenja paprike. Dodajemo umućeno jaje, sos neprestano mešamo dok se ne zgusne.

Gotov soso sipamo u pleh u punjene paprike.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar