Domaći hleb bez glutena

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
22/07/2019
"Ako vam gluten pravi problem, napravite aromatičan domaći hleb bez glutena "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano126
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 300 g
  • voda - oko 125 ml, mlaka
  • jaje - 1 komad
  • kvasac - 2 kašičice, suvi
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte i promešajte kvasac, šećer sa vodom i ostavite na toplom mestu da se aktivira.

Nakon toga dodajte pirinčano brašno, jaje i so. Postepeno zamesite meko testo, a ako je neophodno dolijte još malo vode.

Nmažte pravougaoni kalup za pečenje i prebacite testo. Ostavite da raste i nakon toga ispecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Gotov hleb bez glutena se vadi na rešetku da se ohladi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar