Hleb od bundeve bez glutena

08/07/2019
"Ukusan hleb od bundeve za one od vas koji ne tolerišu gluten ili prosto vole da jedu ukusan hleb"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano269
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 250 g
  • kukuruzno brašno - za mešenje, fino
  • kvasac - 10 g, bez glutena
  • prašak za pecivo - 1 prstohvat, bez glutena
  • bundeva - 150 g, oljuštena
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite bundevu na komade i kuvajte dok ne omekša lepo. Izvadite komade i izgnječite viljuškom.

Odvojite 80 ml bujona i sačekajte da dobije telesnu temperaturu - 37 stepeni. U njemu rastvorite prstohvat šećera i kvasac i ostavite 5-8 mintua da nadođe.

Sipajte u posudu miksera sa nastavcima za testo pirinčano brašno, nadošao kvasac, izgnječenu bundevu i so.

Uključite na srednju brzinu oko 2 minuta da se zamesi lepo, nakon toga počnite da dodajete kukuruzno fino brašno sa praškom za pecivo i mesite dok ne dobijete glatko testo, ne tvrdo, mekše.

Dlanovima, namazanim uljem oblikujte hleb i ostavite na toplom da nadođe 30 minuta do 1 sat. Imajte u vidu da pošto nema glutena ne možemo da očekujemo rezultat kao sa običnim pšeničnim brašnom i neće mnogo da nadođe.

Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnu koricu.

Koristite hleb od bundeve bez glutena za zdrave sendviče u društvu sa omiljenim predjelom ili umakom.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar