Način pripreme
Isecite bundevu na komade i kuvajte dok ne omekša lepo. Izvadite komade i izgnječite viljuškom.
Odvojite 80 ml bujona i sačekajte da dobije telesnu temperaturu - 37 stepeni. U njemu rastvorite prstohvat šećera i kvasac i ostavite 5-8 mintua da nadođe.
Sipajte u posudu miksera sa nastavcima za testo pirinčano brašno, nadošao kvasac, izgnječenu bundevu i so.
Uključite na srednju brzinu oko 2 minuta da se zamesi lepo, nakon toga počnite da dodajete kukuruzno fino brašno sa praškom za pecivo i mesite dok ne dobijete glatko testo, ne tvrdo, mekše.
Dlanovima, namazanim uljem oblikujte hleb i ostavite na toplom da nadođe 30 minuta do 1 sat. Imajte u vidu da pošto nema glutena ne možemo da očekujemo rezultat kao sa običnim pšeničnim brašnom i neće mnogo da nadođe.
Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatnu koricu.
Koristite hleb od bundeve bez glutena za zdrave sendviče u društvu sa omiljenim predjelom ili umakom.
Prijatno!