Srpski hleb bez glutena

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18462
02/02/2019
"Ako ne podnosite gluten ili jednostavno želite da ograničite unos glutena - pripremite mirisni srpski hleb bez glutena "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano840
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • voda - 400 ml
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 50 g
  • prezle - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 2 kašike
  • sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte brašno, maslac, prašak za pecivo, so i šećer i umesite dok se ne pretvori u mrvice. Dodajte ulje, vodu i žumanca i promešajte dobro.

Umutite belanca u sneg i dodajte ih u smesu. Izmrvite sir, pa i njega dodajte. Promešajte.

Nauljite posudu za pečenje, pospite prezle i sipajte smesu za hleb bez glutena.

Pecite kukuruzni hleb na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne bude gotov.

Poslužite odmah vaš hleb bez glutena.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar