Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Srpski hleb bez glutena

Srpski hleb bez glutena

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Srpski hleb bez glutena
Fotografije: Anonymous
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ako ne podnosite gluten ili jednostavno želite da ograničite unos glutena - pripremite mirisni srpski hleb bez glutena"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • voda - 400 ml
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 50 g
  • prezle - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 2 kašike
  • sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte brašno, maslac, prašak za pecivo, so i šećer i umesite dok se ne pretvori u mrvice. Dodajte ulje, vodu i žumanca i promešajte dobro.

Umutite belanca u sneg i dodajte ih u smesu. Izmrvite sir, pa i njega dodajte. Promešajte.

Nauljite posudu za pečenje, pospite prezle i sipajte smesu za hleb bez glutena.

Pecite kukuruzni hleb na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok ne bude gotov.

Poslužite odmah vaš hleb bez glutena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: