Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Uvijena pita sa turskim korama

Uvijena pita sa turskim korama

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Uvijena pita sa turskim korama
Fotografije: Anonymous
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
7
"Najukusnija pita - za odličan rezultat jedite toplu sa čašom hladnog jogurta"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket, turske od 500 g
  • jaja - 6 komada
  • kiselo mleko - 8 supenih kašika, sa vrhom
  • ulje - 100 ml + za premazivanje pleha + za premazivanje kora
  • so - 1 kašičica, ravna
  • sir - 300 - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo ulje i jedno jaje. Uz pomoć štapnog miksera lepo promešamo da upije ulje. (Na taj način imitiramo majonez, ali sama pita ne bude tako masna).

Dodajemo 3 jajeta i 6 kašika kiselog mleka, zajedno sa pomešanom sodom u njemu. Nakon što dobro promešamo dodajemo i mrvljeni sir.

Namažemo pleh uljem.

Kore koje sam ja koristima je bilo 5 u paketu, velike i okrugle, deblje, ali ne mnogo debele, dovoljno za veliki pleh.

Svaku koru namažemo uljem i rasporedimo smesu, gledamo da ne preteramo ili da ostavljamo mnogo praznog mesta. Kada uvijamo kore ne stežemo mnogo.

Nakon toga pripremamo smesu za preliv: u ono što nam je ostalo od smese dodajemo preostala dva jajeta i 2 velike supene kašike kiselog mleka. Prelivamo ravnomerno, pazimo da ne ostane suvo mesto.

Uključujemo rernu na 160 stepeni sa ventilatorom, a pitu ostavljamo negde na toplom mestu na 10 minuta. Pečemo oko 30 minuta. Spremu pitu uvijamo krpom i okrećemo na posudice.

Jedemo toplu sa čašom jogurta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: