Vecin voćni kolač

VecaVecaPočetnik128459
24/07/2019
"Sprema se lako, pojede još lakše "
Priprema70 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 6 kom.
  • šećer - 6 kašika
  • brašno - 8 kašika
  • mleko - 200 ml
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • Za voćni nadev
  • jabuke - 2 kom.
  • kruške - 2 kom.
  • šljive - 6 kom.
  • šećer - 200 g
  • Za fil
  • mleko - 250 ml
  • puding - 1 kesica, od vanile
  • šećer - 50 g
  • margarin - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, dodati mleko lagano muteći mikserom. Potom mikser isključiti i umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Smesu uliti u pleh (srednjih dimenzija) i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohladi.

Za voćni nadev: jabuke, kruške i šljive oprati i iseckati.Na dno pleha staviti 100 g šećera, preko rasporediti seckano voće, pa prekriti sa 100 g šećera. Peći na 180 stepeni 20 minuta. Ostaviti da se prohladi i kad bude mlako naneti preko ohlađene kore. Ostaviti da se dobro ohladi.

Za to vreme pripremiti fil: U šerpu usuti 200 ml mleka, dodati šećer i staviti na vatru da provri. Posebno, u 50 ml hladnog mleka razmutiti puding i ukuvati u vrijuće mleko. Kad dobije potrebnu gustinu, skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Margarin umutiti mikserom, pa ga sastaviti sa ohlađenim pudingom i dobro umutiti mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili. Dobijenu masu naneti preko voćnog fila.

Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar