Način pripreme
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne dobijete mekan krem. U drugoj posudi umutite sir maskarpone, zajedno sa 2/3 kristal šećera.
Dodajte sveže izrendanu koru od limuna u maskarpone i sjedinite dva krema uz pomoć spatule.
Preporlovite štapić vanile, odvojite semenke i dodajte ih.
Pairajte jagode zajedno sa preostalim kristal šećerom dok ne dobijete fino pire. Po želji procedite pire i dodajte u krem od pavlake i maskarponea. Promešajte.
U dubokoj i širokoj posudi pomešajte espreso sa viskijem. Isecite preostalu polovinu jagode na kriške.
Poređajte tiramisu, ređajte sloj natopljene kafe u piškote, sloj krema od jagoda sa maskarponeom i sloj komada jagoda.
Završite kremom, obilno pospite kakaom u prahu i stavite ekspres tiramisu sa jagodama u frižider na nekoliko sati.