Način pripreme
Za koru umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i na kraju brašno i vanilu, dok se ne dobije glatka homogena smesa. Sipajte smesu u kalup za tortu sa zidom koji se odvaja, u koji ste stavili nauljeni papir za pečenje. Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 6-7 minuta. Ostavite koru da se potpuno ohladi i kasnije je ponovo vratite u kalup. Lagano je prelijte pripremljenim sirupom.
Pripremite beli sloj: Želatin promešajte sa malo vode i kada nabubri, otopite ga na pari da se rastvori. Umešajte kiselu pavlaku sa šećerom.
Umutite slatku pavlaku da dobijete gusti krem i dodajte je u kiselu pavlaku, kao i želatin i jagode naseckane na male komade. Sipajte preko gotove kore i poravnite. Ohladite oko pola sata u frižideru, da se želatin stegne.
Želirani sloj pripremite od samlevenih dobro sazrelih jagoda u koje sipajte šećer i ostavite ih da puste sok. Pripremite želatin na poznat način. Jagode prelijte čašom vode i ugrejte ih skoro do ključanja. Procedite ih i dodajte želatin. Ostavite smesu da se ohladi.
Preostale jagode naseckajte, poređajte ih preko već čvrstog belog sloja i prelijte ih prohlađenim sirupom od jagoda.
Možete koristiti i drugo voće za dekoraciju (banane). Ponovo sve ostavite u frižideru dok se potpuno ne ohladi i dok se želatin ne stegne.