Kolačići sa ratlukom iz starih notesa

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
26/07/2019
"Najlepši kolačići od ratluka su ovi - koje voli nekoliko pokolenja i koji su izdržali test vremena "
Priprema50 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno65 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska mast - 1 šolja
  • limunada - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 komad
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • brašno - 500 g
  • ratluk - 1 kutija
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska mast se istopi, pomeša se sa limunadom, šećerom, umućenim jajetom, vanilom, sodom, praškom za pecivo i solju.

Dodaje se postepeno prosejano brašno. Zamesi se meko i nelepljivo testo.

Testo se podeli na četiri jednaka dela.

Svaki deo se razvija u krug, seče se 8 trouglova.

U svaki trougao se stavlja parče ratluka i uvija se u kiflicu.

Kolačići od ratluka se poređaju u posudu na papir za pečenje.

Kolačići se peku na 180 stepeni 15 minuta.

Tople kiflice sa ratlukom se posipaju šećerom u prahu.

Čaša az ameru je obima 250 ml.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar