Fritata sa tikvicama i majčinom dušicom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8903
3
26/07/2019
"Vidite kakvu laganu fritatu sa tikvicama možete da napravite za čas "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano71
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i iseku na tanke krugove, luk se iseče na šajbne. Beli luk se izgnječi. Luk se zaprži 3 minuta u maslinovom ulju.

Dodaje se majčina dušica, beli luk i tikvice. Zaprže se dok ne budu zlataste sa obe strane. Jaja se umute mikserom i dodaje se pola narendanog parmezana.

Sipaju se preko tikvica, dodaje se so. Ringla se smanjuje i fritata se prži pet minuta. Nakon toga se peče na 180 stepeni 2 minuta, nakon što se pre toga pospe preostalim parmezanom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar