Vinski svinjski kebap

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Vinski svinjski kebap
Fotografije: Hristina Hristova ✅
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ne slušajte ih šta govore - vinski svinjsi kebap može da se jede u svako doba godine, jer je mnogo ukusan"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, bez kostiju
  • luk - 3 srednje velike glavice, crni
  • brašno - 1, 5 kašika
  • paradajz pire - 1 kašika
  • crveno vino - 40 ml, suvo
  • ulje - 8 kašika
  • lovorov list - 1/2 komada
  • aleva paprika - 1/2 kašike, slatka
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U vrelom ulju ispržite sa svih strana na kocke isečeno meso dok se ne zarumeni.

Dodajte sitno isečen luk, nakon 3-4 minuta sipajte paradajz pire, a nakon 2-3 minuta pospite brašnom i držite smesu na ringli, dok ne postane zlatasta.

Prelijte vinom, dodajte alevu papriku, spustite lovorov list, sipajte 300 ml vode i kuvajte vinski kebap sa svinjetinom na tihoj vatri, dok meso ne bude gotovo.

Na kraju začinite vinski kebap solju po ukusu.

Možete da ga servirate sa kuvanim pirinčem ili sa krompir pireom - izbor je vaš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: