Način pripreme
Mlada teletina se očisti, ako ima žila po njoj. Osuši se. Stavlja se u šerpu sa posoljenom vodom oko 2 šolje i stavlja se na ringlu da vri oko 30 minuta. Sklanja se pena rešetkastom kašikom.
Sklanja se sa ringle i prebacuje se u duboku šerpu sa maslinovim uljem da se izdinsta oko 7-8 minuta uz periodično mešanje. Bujon se čuva za kasnije.
Dodaju se dve vrste usitnjenog luka, dinstaju se, dodaje se čen neoljuštenog belog luka, šargarepa na kocke, celer na kocke i usitnjeni celer.
Soli se i posipa se prstohvatom miksa bibera. Meša se povremeno, dok ne ostane samo na masnoći od maslinovog ulja, nakon toga se sklanja beli luk.
Krompir se očisti i iseče na velike kocke ili na polovine. Dodaje se, preliva se bujonom, ostavlja se oko 4-5 minuta da vri i sipa se paradajz.
Šerpa se poklapa i ostavlja se na umerenoj ringli da se krčka oko 40 minuta. Pre serviranja se posipa iseckanim peršunom.