Janija od graška sa krompirom i kobasicom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
29/07/2019
"Ukusna seoska janija za one koji su strasni obožavaoci seoske kuhinje "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica, velika
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 1 supena kašika
  • grašak - 400 g, zamrznut
  • krompir - 6 komada, veliki
  • paradajz - 2 komada
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • kobasica - 4 komada
  • čubar - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i sitno iseckajte luk i beli luk. Ugrejte ulje i propržite dok ne omekša, dodajte brašno i promešajte.

Dodajte grašak, krompir, isečen na krupnije kockice i pržite kratko. Dodajte alevu papriku i promešajte, sipajte toplu vodu koliko da pokrije povrće, kuvajte dok krompir ne bude gotov.

Pred kraj kuvanja dodajte paradajz, oljušten i isečen na kockice i prethodno očišćenu kobasicu, isečenu na krupnije krugove.

Nakon što janija provri, posolite po ukusu i pospite čubarom i biberom po ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar