Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa rolatima i dve vrste krema

Torta sa rolatima i dve vrste krema

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Torta sa rolatima i dve vrste krema
Fotografije: Viktoria Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
41 min.
Porcije
12
"Torta o kojoj se prića sa gotovim rolatim, i ne jednim, nego sa dve vrste krema"

Potrebni sastojci

  • čokoladni rolati - 3 komada (2 komada sa vanilom i 1 sa čokoladom)
  • kisela pavlaka - 400 ml
  • eurokrem - 200 g
  • želatin - 1 kesica
  • čokoladni keks - 300 g
  • banane - 3 komada
  • orasi - 50 g
  • skrob - 1 kesica, od vanile
  • sveže mleko - 1 l /za skrob i za natapanje keksa/
  • kokosovo brašno - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno okrugle posude stavljamo streč foliju da bismo mogli da okrenemo tortu lako.

Rolate isečemo na krugve debljine oko 1.5 cm i poređamo po dnu i ivicama kalupa zbijeno jedan do drugog, smenjujemo čokoladne sa vanilom.

Pavkaku umutimo mikserom, dodajemo eurokrem.

Želatin rastvaramo u mirotalasnoj ili na pari, prethodno ga potopimo u hladnu vodu dok ne nabubri. Dodajemo u pavlaku uz neprestano mešanje.

Krem od pavlake sipamo u posudu i poravnamo. Odozgo poređamo bananu, isečenu na krugove - 1 red. Nakon toga stavljamo 1 red čokoladnog keksa, potopljenih u sveže mleko.

Tortu stavljamo u frižider dok pripremamo drugi krem. Skrob pripremamo prema uputstvu na pakovanju i dodajemo u sveže mleko.

Krem ostavljamo da se ohladi i dodajemo u tortu. Sipamo preko keksa, a odozgo posipamo mlevenim orasima ili mrvljenim orasima.

Da bi torta bila stabilnija možete staviti još jedan red keksa, takođe ptapamo u prethodno ugrejano mleko.

Tortu stavljamo u frižider na bar 5-6 sati, a ako imate mogućnost servirajte sledećeg dana.

Okrenite na poslužavnik i ukrasite kokosovim brašnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: