Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Zečetina sa graškom i krompirićima

Zečetina sa graškom i krompirićima

Zečetina sa graškom i krompirićima
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Uživajte u ovoj veoma krhkoj dinstanoj zečetini sa krompirićima i graškom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada
  • grašak - 300 g, zamrznut
  • zečetina - 400 g
  • šargarepe - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • paradajz - 2 komada
  • belo vino - 1/2 šoljice
  • lovorov list - 1 komad
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • crni biber
  • so
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Zečje meso treba dobro da se opere i da se posoli. Kuva se u ekspres loncu sa 3 supene kašike ulja.

Čim se meso proprži i promeni svoju boju u zlatnu, dodaje se šargarepa i luk. U njih se sipaju i krompirići krupno iseckani.

Propržite zečetinu sa krompirom na kratko i dodajte belo vino i još toliko vode. Kuvajte 10 minuta sa poklopcem.

Nakon toga sipajte začine, paradajz pire, paradajz i grašak. Dodajte vodu da ih pokrije.

Kuvajte dinstanog zeca još 10 minuta.

Oslobodite paru i otklopite.

Poslužite zečetinu sa graškom i krompirićima posutu mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: