Kiseli kupus sa pirinčem i babek kobasicom

01/08/2019
"Nijedna glavica kiselog kupusa ne treba da ostane nepojedena, a koji je bolji način da se iskoristi, nego ovo ukusno jelo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • pirinač - 1 šolja (200 ml)
  • ulje - 50 ml
  • kobasica - 300 g, sirova (babek)
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejt ulje i u njemu propžite kupus, prethodno isečen dok ne omekša.

Dobro operite pirinač i dodajte ga u kupus, mešajte neprestano 1-2 minuta.

Dodajte dve šolje vode i ostavite na vatri dok pirinač ne upije vodu.

Sipajte ga u pleh i odozgo poređajte kobasicu, isečenu na komade.

Dodajte još jednu šolju vode, pospite biberom i stavite jelo da se peče u rerni oko 40 minuta ili dok pirinač ne bude gotov.

Ako je potrebno dodajte još malo vode.

P.S. Ovo jelo je veoma popularno u našem kraju. Moja baka ga je pripremala sa domaćom kobasicom, pre nego što se osuši.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar