Čokoladni milfoj sa maskarponeom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
03/08/2019
"Ako pokušate da predstavite savršeni desert, sigurni smo da ćete predstaviti baš ovaj "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Čokolada se istopi na pari na srednjoj vatri uz neprestano mešanje. Sipa se u tankom sloju preko celofana i ostavlja se da se ohladi. Iseče se 9 kvadrata.

Priprema se krem, tako što se maskarpone pomeša sa konjakom, šećerom, želatinom prethodno natopljenim u vodi pola sata i oceđenim. Dodaje se umućeno žumance.

Sto grama jagoda se ispasira, dodaje se malo vode i šećera i stavi se da provri. Dodaje se skob, razmućen sa vodom, i sve se zagreva na ringli, ali da ne provri.

U tri tanjira se stavlja po jedan kvadrat. Odozgo se stavi maskarpone i poređa se nekoliko celih jagoda. Odozgo se pokrivaju sa drugim kvadratom, kremom i jagodama i pokriva se trećim kvadratom.

Servira se ukrašeno listićima mente i preliveno sosom od jagode.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti