Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Prava šupla iz grada Razloga

Prava šupla iz grada Razloga

AdminAdmin
Glavni urednik
122542
Prava šupla iz grada Razloga
Fotografije: Admin
4 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Ako ste bili u Razlogu, znate kakva je đakonija ova šupla"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • jaja - 2 komada
  • sir - 150 g
  • maslac - 70 g, za mazanje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno u posudi sa malo soli (2 prstohvata).

Dodajemo hladnu vodu u brašno i mešamo neprestano, dok ne postane gusta kaša.

Uzimamo veliku posudu za pečenje i mažemo dno sa pola maslaca.

Sipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi.

Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče.

Izvadimo posudu iz rerne i mažemo zapečenu šuplu preostalim maslacem.

Mutimo dva jaja i mažemo celu šuplu.

Namrvimo sir i njim posipamo celu pitu.

Zapečemo jelo još 5 minuta dok se ne zapeče jaje.

Klasičan recept iz Razloškog kraja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: