Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Katak iz grada Melnika

Katak iz grada Melnika

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Katak iz grada Melnika
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Tajna neponovljivog ukusa melniškog kataka je u .... pssssst"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1000 g
  • sir - oko 250 g, ovčiji
  • beli luk - 4 čena
  • masalc - 50 g
  • kiseli krastavčići - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se stavlja u gazu i ostavlja se da odstoji jednu noć, da se ocedi. Beli luk se izgnječi i pomeša sa rastopljenim maslacem.

Sir se izrenda u posudi i pomeša sa oceđenim kiselim mlekom i izgnječenim belim lukom.

Smesa se stavlja preko kiselog krastavca, presečenog na pola sa udubljenjem.

Katak se može servirati sa svežim krastavcima ili paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: