Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Poparnik iz grada Bansko

Poparnik iz grada Bansko

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
500144
Poparnik iz grada Bansko
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Dođijte kod nas na topao poparnik na banski način - bićete zadovoljni!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • sir - 200 g
  • kvasac - 1/2 kockcie (svež)
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 100 g
  • mast - 200 g
  • voda - oko 350 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu. Kvasac se rastopi u mlakoj vodi i sipa se u udubljenje. Dodajte so i jaje. Zmesite meko testo.

Ostavite da nadođe oko jedan sat, nakon toga ga podelite na 10 jednakih loptica. Namažite maslacem i mašću svaku i razvucite krug.

Pospite krugove sirom, uvijte u rolate i poređajte u pleh. Pecite u toploj rerni dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: