Način pripreme
Isecite breskve na parčiće, stavite šećer i prelijte vodom. Voda da bude jedan prst iznad voća. Kuvajte dok ne omekša. Procedite i ostavite sa strane.
U posudu razbijte jaja, dodajte šećer i umutite u vazdušast krem. U porcijama dodajte brašno, mešajući kašikom, dok se sastojci dobro ne homogenizuju.
Od umućene smese odvojte u šolju i ofarbajte kakaom. Postavite veliki pleh od rerne papirom za pečenje. Istopite maslac, odozgo poređajte breskve.
Sipajte smesu za kolač preko njih i zaravnite. Kašiko sipajte na nekoliko mesta braon smesu i rasporedite u proizvoljne figure.
Pecite rolat u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 8-10 minuta. Preko krpe pospite šećer. Okrenite rolat sa breskvama na krpu i odmah uvijte u rolat.
Ostavite vaš rolat sa breksvama da se potpuno ohladi pre nego što ga odvijete.