Rolat sa breskvama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Rolat sa breskvama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
"A sad ponavljajte za mnom - Samo jedno parče, samo jedno parče, samo jedno parče"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 5 kašika
  • brašno - 5 kašika
  • kakao - 1 kašika
  • i još
  • breskve - 5 - 6 komada
  • šećer - 5 kašika
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite breskve na parčiće, stavite šećer i prelijte vodom. Voda da bude jedan prst iznad voća. Kuvajte dok ne omekša. Procedite i ostavite sa strane.

U posudu razbijte jaja, dodajte šećer i umutite u vazdušast krem. U porcijama dodajte brašno, mešajući kašikom, dok se sastojci dobro ne homogenizuju.

Od umućene smese odvojte u šolju i ofarbajte kakaom. Postavite veliki pleh od rerne papirom za pečenje. Istopite maslac, odozgo poređajte breskve.

Sipajte smesu za kolač preko njih i zaravnite. Kašiko sipajte na nekoliko mesta braon smesu i rasporedite u proizvoljne figure.

Pecite rolat u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 8-10 minuta. Preko krpe pospite šećer. Okrenite rolat sa breskvama na krpu i odmah uvijte u rolat.

Ostavite vaš rolat sa breksvama da se potpuno ohladi pre nego što ga odvijete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: