Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Kiseli krastavčići u teglama

Kiseli krastavčići u teglama

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Kiseli krastavčići u teglama
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
45 min.
"Rasčistite podrum jer ćete želeti da napravite što je moguće više ovakvih kiselih krastavčića - sjajni su"

Potrebni sastojci

  • kornišoni
  • luk - 3 kriške po tegli
  • biber - 5 zrna po tegli
  • ren - po jedno malo parčence korena po tegli
  • slačica - desetak zrna po tegli
  • šećer - 1 kašika po tegli
  • sirće - 3 kašike po tegli
  • so - 1 kašika po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno tegle se stavlja biber, slačica i malo parčence rena.

Nakon toga krastavčići se gusto poređaju i začinjavaju se solju, šećerom i sirćetom.

Na kraju se stavljaju luk i peršun i sipa se voda do ivice staklene posude.

Tegle se zapečate i tako napravljene idu na sterilizacju koja traje desetak minuta.

Kada se ohlade vade se iz vode i okreću se poklopcima nadole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: