Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle od svinjskog vrata u rerni

Šnicle od svinjskog vrata u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Šnicle od svinjskog vrata u rerni5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Obećavamo vam da ćete poslužiti sočne šnicle, kojima neće trebati nož da se seku"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 4 komada, 600 g, od svinjskog vrata, sa kostima
  • pivo - 330 ml
  • maslinovo ulje - 3 kašike + 1/4 šoljice za pečenje
  • biber - 1 kašičica ili po ukusu, sveže mleven
  • majčina dušica - 1 - 2 kašičice, ili po ukusu
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat, fina, morska
  • so - po ukusu, krupna
  • belo vino - 1 šoljca
  • divlji luk - 2 kašike, sušeni začin
  • sok od limuna - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Šnicle operite, osušite i utrljajte ih maslinovim uljem, braon šećerom, prstohvatom soli i začinima. Stavite ih u posudu i prelijte ih pivom i limunovim sokom.

2. Posudu umotajte providnom folijom i stavite je u frižider na najmanje 3 sata, a najbolje preko noći. Što više stoje, šnicle će biti mekše i ukusnije.

3. 30 minuta pre pripreme izvadite svinjske vratne šnicle iz frižidera da budu na sobnoj temperaturi, a tada uključite i rernu na 200 stepeni bez ventilatora.

4. Meso izvadite iz marinade i nju bacite, jer je završila svoj posao. Meso je primilo sve ukuse iz nje i postalo je mekano. Izbacite marinadu, jer u njoj je ostala krv iz mesa koja se odvojila.

5. Vratne šnicle poređajte u pleh zbijeno jednu do druge i do zidova pleha, ali da se ne preklapaju. Prelijte ih belim vinom i maslinovim uljem, dodajte malo ljute aleve paprike i još začina, ako želite.

6. Pecite ih u već zagrejanoj rerni oko 1 sat i 10 minuta ili dok ne dobiju prijatnu boju. Pazite da se ne osuše.

7. Gotove šnicle od svinjskog vrata u rerni pospite krupnom morskom solju pre služenja. Ona će dati kontrast laganoj slatkoći koju su šnicle dobile od šećera.

Veoma su mekane i ukusne!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: