Način pripreme
Pošto su kore iz Jedrena duge i uske, delim ih na dva dela po širini, tako da dobijam dva pravougaonika (a ne dve duge trake). Ima 6-8 komada u paketu, a mi dobijamo 12-16 pitica.
Pomešamo jaja sa kiselim mlekom i himalajskom soli. Uzimamo prvu polovinu kora, namažemo mlečnom smesom (uz pomoć silikonske četke), posipamo po sredini dužine šakom sitan sir i prstohvat čubra.
Savijamo na kocku (kao što je na slikama) prvo savijamo ka unutra dve ivice i nakon toga savijamo na tri dela.
Namažemo sa obe strane nerafinisanim suncokretovim uljem i pržimo sa minimalno masnoće u tiganju sa dnom koje se ne lepi dok ne dobijemo zlatnu boju. Pravimo isto i sa preostalim korama i oržimo po nekoliko u isto vreme (2-3, koliko može da stane u tiganj).
Okrećemo ih s vremena na vreme da se ravnomerno isprže. Ako želimo da bude zdravije i ako nam je tiganj odgovarajuću, možemo peći na suvom, pošto smo ih namazali sa malo nerafinisanog ulja i to je dovoljno, ali tako može biti sporije.
Serviramo tople za obilan doručak ili kao ukusan dodatak uz svežu salatu za ručak. Idu odlično i sa jogurtom!
Veoma ukusno!