Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Faširane šnicle»Pohovane tikvice sa susamom i lanom

Pohovane tikvice sa susamom i lanom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Pohovane tikvice sa susamom i lanom
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Iskoristite sezonu tikvica na najbolji mogući način"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 kom.
  • jaja - 5 kom.
  • brašno - 200 g
  • prezle - 300 g
  • so
  • biber
  • mladi luk - 1 struk (samo zeleni deo)
  • susam - 2 k.k.
  • lan - 2 k.k.
  • soda bikarbona - prstohvat
  • mleko - 2 s.k
  • beli luk u prahu - 1/2 k.k.
  • limunov sok - 1 s.k.
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutiti u posudi. Tikvice samo operite nemojte ih guliti. Naredajte tikvice u jaja. Dodajte so. Posuti brašno i prezle i izmešati sve dobro.

Mladi luk oprati i iseckati sitno samo peruške. Posuti susamom, lanom, mlekom i sodom bikarbonom. Izmešati dobro da se razbiju sve grudvice. Kašikom uzimati smesu i staviti je vrelo ulje, pa pržiti sa obe strane.

Pržene pohovane tikvice sa susamom i lanom stavljati na ubruse. Pomešati beli luk u prahu, limunov sok i maslinovo ulje. Svaku tikvicu premazati marinadom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: