Moj uspešan turski kolač

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73803
12/08/2019
"Dodajte u kolekciju omiljenih recepata i ovaj - isproban i uvek odličnog rezultata "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 140 g
  • voda - 1 kašika
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • mus krem
  • kiselo mleko - 4 kašike, izvršite
  • tečna pavlaka - 100 g
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • žuta boja - za kolače, na vrh noža
  • preliv
  • šećerni sirup - 15 kašika vode i šećera
  • posipanje
  • orasi - ili pistaći
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom i kašikom vode. Muti se bar 5 minuta mikserom dok smesa ne pobeli. Dodaje se brašno, prosejano sa praškom za pecivo i vanila, meša se u smesu za kolač.

Sipa se na papir za pečenje u malu posudu 22-24 cm. Peče se kora dok čačkalica ne bude suva u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Vadi se na rešetku da se ohladi.

Priprema se mus krem, tako što se meša slatka pavlaka sa šećerom u prahu. Kiselo mleko se dodaje kašiku po kašiku i muti se mikserom da se dobije krem. Za boju se koristi boja u prahu, koja se rastvara u kašiki kiselog mleka i dodaje se u krem.

Ohlađen kolač se preliva šećernim sirupom, koji se kuva 4-5 minuta.

Špricem se špricaju ružice i posipa se po krajevima mlevenim orasima. Ohladi se i jede se. Može da se prelije sa više sirupa, ali meni se tako sviđa. Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
13.08.2019 14:16
I više nego uspešan,baš mi se dopada
0
0