Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa patlidžanom i paradajzom

Musaka sa patlidžanom i paradajzom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Musaka sa patlidžanom i paradajzom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Svežu i toliko ukusnu musaku svako želi da proba, a mi dajemo i isproban recept za nju"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 3 komada
  • jaja - 2 komada
  • mortadela - 100 g
  • mocarela - 125 g
  • prezle - 2 kašike
  • parmezan - 50 g, narendan
  • beli luk - 2 čena
  • biber - prstohvat
  • peršun - prstohvat
  • maslinovo ulje
  • maslac - grudva
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patldižan na kocke, posolite i ostavite 30 minuta, dok se ne ocedi gorka voda.

U tiganju zapržite dvva čena belog luka 3-4 minuta. Izvadite ih, a na njihovo mesto stavite kocke patlidžana. Poklopite posudu i dinstajte porće 10 minuta.

Oljuštite i isecite na kocke dva paradajza. Dodajte ih patldižanu i kuvajte povrće još 15 minuta. Sklonite posudu sa ringle, začinite solju, biberom i sitno isečenim peršunom. Ostavite da se ohladi.

U ohlađenu smesu dodajte jaja, prezle i pola narendanog parmezana.

Namažite posudu za pečenje. Sipajte u nju pola napravljene smese, odozgo poređajte mortadelu, a preko nje parčiće isečene mocarele.

Pokrijte preostalom smesom od povrća. Poređajte krugove paradajza, preko njih stavite parčiće maslaca.

Ispecite musaku na 180 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom 30 minuta.

Malo pre nego što izvadite posudu za pečenje iz rerne pospite musaku patlidžanom i paradajzom sa preostalim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: