Moje uspešne pohovane paprike

Toni AleksovToni AleksovDžedaj17632
14/08/2019
"Specijalno za sve koje vole pohovane paprike - ispitan i proveren recept, koji vam preporučujemo od srca "
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice27
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 6 komada, ispečene i oljuštene
  • za nadev
  • jaja - 1 komad
  • sir - oko 150 g
  • kačkavalj - 50 g
  • mirođija - 1 kašika, naseckan, svež
  • za pohovanje
  • jaja - 1 komad
  • brašno - oko 100 g
  • prezle - oko 100 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno ispecite i oljuštite paprike. Možete da koristite i paprike iz tegle, ali su one u većini slučajeva one različite veličine, a ako ih vi pečete i ljuštite, možete izabrati jednake. Ostavite paprike da se ocede.

Izmrvite sir i narendajte kačkavalj u posudu. Dodajte jaje i naseckajte mirođiju i peršun. Promešajte dobro nadev za pohovane paprike.

Napunite ispečene i oljuštene paprike nadevom.

Posebno, u tru posude rasporedite jaje, brašno i prezle. Jaje dobro umutite viljuškom.

Uvaljajte punjene paprike prvo u brašno, istresite višak, nakon toga u jaje i na kraju u prezle.

Poređajte paprike na dasku ili u tanjir i ostavite ih da se lagano prosuše.

Ulje dobro zagrejte na umerenoj temperaturi.

Poređajte paprike i pržite ih oko 3-4 minuta sa jedne strane do zlatne boje.

Špatulom okrenite paprike i ispržite ih sa druge strane, ali budite pažljivi da ne ispadne nadev iz njih.

Poslužite uspešne pohovane paprike sa sosom od belog luka ili drugim sosom po vašem izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar