Način pripreme
Paprike se operu i osuše. Sklanjaju se drške i semenke, nakon toga se ispeku ravnomerno sa svih strana.
Pečene paprike se oljušte i ostavljaju sa strane.
U jednom dubokom tanjiru se umute jaja, pri čemu se začinjavaju solju i šarenim biberom.
U drugom dubokom tanjiru se pomešaju dva brašna i promešaju se dobro.
U tiganj se sipa ulje i stavlja se na ringlu. Uzima se jedna paprika i potapa se prvo u brašno, posle u jaja, posle ponovo u brašno i stavlja se u tiganj da se pohuje sa obe strane. To se ponavlja sa svim ukusnim pohovanim paprikama.
Sledi spremanje sosa. Uzima se vok tiganj i stavlja se na srednji stepen ringle sa malo ulja. U njega se sipa prethodno oljušten i narendan paradajz, zatim se začinjava solju, šećerom, isečenim belim lukom i svežim začinima. Stavlja se poklopac da se sos izdinsta i začini.
Pre nego što je gotov, dodaje se brašno i sos se meša pomoću žičane mutilice.
Gotove paprike sa paradajz sosom se sipaju u posudu za pečenje.
Pohovane paprike u paradajz sosu se serviraju tople.