Kolač od breskvi sa maslacem i kremom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
15/08/2019
"I dok svi očajnički pokušavaju da smršaju za leto, mi sa zadovoljstvom jedemo kolač od breskvi sa maslacem i kremom, jer je sreća u malim stvarima "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g
  • maslac - 150 g
  • šećer - 100 g
  • žumanca - 2 komada
  • hladna voda - 4 kašike
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • za krem
  • kiselo mleko - 200 g
  • žumanca - 2 komada
  • krem sir - 100 g
  • šećer - 2 kašike
  • kora limuna - narendana
  • i još
  • breskve - 4 komada
  • marmelada od kajsije - 2 kašike
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite prosejano brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli i brašnom. Dodajte žumanca, maslac isečen na parčiće i 4 kašike hladne vode.

Zamesite meko maslac testo. Uvijte ga u streč foliju i stavite u frižider na 30 minuta.

Dok se testo hladi, napravite krem. U posudi pomešajte kiselo mleko, krem sir, žumanca, šećer i narendanu koru jednog limuna. Kuhinjskom žicom homogenizujte dobro sastojke.

Na parče papira za pečenje razvijte ohlađeno testo proizvoljnog oblika (oval, kvadrat, krug). Ostavite u krajevima višu ivicu, da ne izlazi krem. Prebacite papir sa testom u veluku posudu za pečenje.

Isecite breskve na tanke kriške. Preko testa sipajte nekoliko kašika krema. Poređajte polovinu breskvi, preko njih sipajte ostatak krema i poređajte još breskvi.

Ispecite kolač sa breskvama na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta.

Topli kočas namažite slatkom od kajsija ili breskvi razmućenim sa kašikom vode. Krajeve testa pospite šećerom u prahu,

Sačekajte da se kolač od breskvi sa maslacem i kremom ohladi potpuno pre nego što ga nasečete!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar