Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Kolač od breskvi sa maslacem i kremom

Kolač od breskvi sa maslacem i kremom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Kolač od breskvi sa maslacem i kremom2 / 3
15/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"I dok svi očajnički pokušavaju da smršaju za leto, mi sa zadovoljstvom jedemo kolač od breskvi sa maslacem i kremom, jer je sreća u malim stvarima"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g
  • maslac - 150 g
  • šećer - 100 g
  • žumanca - 2 komada
  • hladna voda - 4 kašike
  • vanila - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • za krem
  • kiselo mleko - 200 g
  • žumanca - 2 komada
  • krem sir - 100 g
  • šećer - 2 kašike
  • kora limuna - narendana
  • i još
  • breskve - 4 komada
  • marmelada od kajsije - 2 kašike
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite prosejano brašno s praškom za pecivo i prstohvatom soli i brašnom. Dodajte žumanca, maslac isečen na parčiće i 4 kašike hladne vode.

Zamesite meko maslac testo. Uvijte ga u streč foliju i stavite u frižider na 30 minuta.

Dok se testo hladi, napravite krem. U posudi pomešajte kiselo mleko, krem sir, žumanca, šećer i narendanu koru jednog limuna. Kuhinjskom žicom homogenizujte dobro sastojke.

Na parče papira za pečenje razvijte ohlađeno testo proizvoljnog oblika (oval, kvadrat, krug). Ostavite u krajevima višu ivicu, da ne izlazi krem. Prebacite papir sa testom u veluku posudu za pečenje.

Isecite breskve na tanke kriške. Preko testa sipajte nekoliko kašika krema. Poređajte polovinu breskvi, preko njih sipajte ostatak krema i poređajte još breskvi.

Ispecite kolač sa breskvama na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 35 minuta.

Topli kočas namažite slatkom od kajsija ili breskvi razmućenim sa kašikom vode. Krajeve testa pospite šećerom u prahu,

Sačekajte da se kolač od breskvi sa maslacem i kremom ohladi potpuno pre nego što ga nasečete!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: