Način pripreme
U posudu sipajte malo vode. Izmrvite kvasac i rastvorite ga. Dodaje šećer i malu količinu brašna dok ne dobijete gustu kašu. Ostavite 15-20 minuta da fermentira. Čim nadođe, gotovo je.
Na radnu površinu sipajte preostalu količinu brašna. Napravite udubljenje.
Razbijte jaja, dodajte aktivirani kvasac, so, kiselo mleko i polovinu ulja. Zamesite meko testo. Razvucite testo i stavite pola količine ulja koje ste ostavili. Ponovo premesite testo.
Razvucite još jednom i dodajte preostalu količinu. Ponovo premesite. Prebacite u namazanu posudu, uvijte krpom i ostavite na toplom da nadođe. Treba da se udvostruči.
Pomešajte tri vrste masnoće i ugrejte ih na vatri koliko da se rastope.
Gotovo testo podelite na četiri jednaka dela. Uzmite jednu loptu i razvucite je na okrugao list.
Namažite mašću i pospite sirom. Uzmite drugu i u radite isto, stavite na prvu i tako dok ne potrošite količinu.
Uvijte četiri lista koji su jedan na drugom u rolat. Uvijte rolat i uvijte u oblik puža. Stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Ostavite ponovo da nadođe.
Namažite pogaču jednim žumancem, 1 supenom kašikom ulja i 1 supenom kašikom svežeg mleka. Pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo.