Način pripreme
Pripremite testo tako što u brašno dodate so i promešajte. U malu posudu sipajte kvasac, šećer i malo vode. Sipajte u testo i dodajte jaje, kiselo mleko i postepeno mešajte lopaticom.
Zamesite rukama meko testo i ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči.
Za to vreme pripremite nadeve. U mali tiganj sipajte 1 supenu kašiku ulja i propržite mleveno meso. Mešajte da se izmrvi. Začinite biberom i skinite sa vatre.
Isecite crni luk i praziluk na polumesece. Zapržite sa 2 supene kašike ulja dok ne porumeni i začinite biberom, solju i alevom paprikom.
U posudi izmrvite sir i pomešajte sa sitno iseckanim peršunom.
Podelite testo na četiri lopte i razvucite koliko je prečnik okruglog pleha. Namažite i pospite brašnom, stavite prvu koru testa. Rasporedite ravnomerno mleveno meso i pokrijte drugim testom. Stavite svuda od luka i pokrijte trećim. Sipajte sir i poravnajte. Pokrijte poslednjim testom i dobro savijte ivice.
Namažite žumancem i pospite susamom.
Pecite punjenu pogaču na 200 stepeni dok ne bude gotova (oko 40 minuta).