Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene pogače»Jedinstvena punjena pogača na seoski način

Jedinstvena punjena pogača na seoski način

Jedinstvena punjena pogača na seoski način
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Kada nam Irina Andreeva -Jolie pokaže kako da pripremimo jedinstvenu punjenu pogaču na seoski način, mi slušamo i ispunjavamo. A rezultat je garantovan"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 kg
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • suvi kvasac - 14 g (dve kesice) + 1 kašičica šećera
  • voda - oko 300 ml topla voda
  • so - 1 supene kašike
  • za nadev
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • praziluk - 1 struk
  • sir - 250 g
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so
  • za premazivanje i posipanje
  • žumanca - 1 komad
  • susam - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite testo tako što u brašno dodate so i promešajte. U malu posudu sipajte kvasac, šećer i malo vode. Sipajte u testo i dodajte jaje, kiselo mleko i postepeno mešajte lopaticom.

Zamesite rukama meko testo i ostavite na toplom da nadođe dok se ne udvostruči.

Za to vreme pripremite nadeve. U mali tiganj sipajte 1 supenu kašiku ulja i propržite mleveno meso. Mešajte da se izmrvi. Začinite biberom i skinite sa vatre.

Isecite crni luk i praziluk na polumesece. Zapržite sa 2 supene kašike ulja dok ne porumeni i začinite biberom, solju i alevom paprikom.

U posudi izmrvite sir i pomešajte sa sitno iseckanim peršunom.

Podelite testo na četiri lopte i razvucite koliko je prečnik okruglog pleha. Namažite i pospite brašnom, stavite prvu koru testa. Rasporedite ravnomerno mleveno meso i pokrijte drugim testom. Stavite svuda od luka i pokrijte trećim. Sipajte sir i poravnajte. Pokrijte poslednjim testom i dobro savijte ivice.

Namažite žumancem i pospite susamom.

Pecite punjenu pogaču na 200 stepeni dok ne bude gotova (oko 40 minuta).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: