Način pripreme
Kvasac pomešamo u mlakoj vodi sa šećerom i ostavljamo da nadođe. Sa preostalim sastojcima zamesimo srednje meko testo. Ostavljamo da nadođe 40 minuta.
Odvajamo loptu veličine jabuke za sredinu, preostalo podelimo na 4 jednaka dela. Malu loptu razvučemo i sečemo na trake po 1 cm.
Poređamo kao rešetku preko jedne velike lopte i stavljamo u centar pleha, obloženog papriom za pečenje.
Preostale tri razvučemo da budu prečnika pleha, sve namažemo uljem i poređamo jedno do drugog.
Isečemo na 8 trouglova i svaki uvijamo u kiflicu, isečemo je na dva dela i poređamo pored centra.
Ostavljamo da nadođe 20 minuta, namažemo umućenim žumancem, kašičicom vodem i uljem. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Vadimo pleh u vodom zalepimo beli ukras, isečenem kalupima za kolače.
Pečemo još 10 minuta i vadimo pleh.
Namažemo maslacem i pokrivamo krpom da ostane meka.
Serviramo toplu na prazničnoj trpezi!