Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Pogačice (hleb) u tiganju

Pogačice (hleb) u tiganju

Sunny PetkovaSunny Petkova
Početnik
7223
Pogačice (hleb) u tiganju1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Bez pečenja, bez nadolaženja - ukusne pogačice ćete lako pripremiti na tiganju i svi će ih pojesti sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • soda za hleb - ½ kašičice
  • limunska kiselina - ½ kašičica
  • ulje - ½ šolje
  • voda - 150 ml mlaka, ne hladna
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo treba da uzmemo jednu posudu i u njoj da pomešamo suve sasjtoke.

Sipamo ulje nakon toga i međamo kašikom ili rukom - dok ne dobijemo mrvice. Posle malo po malo sipamo vodu unutra.

Ponovo lepo promešamo dok ne dobijemo srednje meko testo koje ne lepi. Ostavljamo da odstoji oko 10-15 minuta, a posle uzimamo od njega i počinjemo da pravimo lopte.

Za to vreme stavljamo veliki suvi tiganj da se ugreva.

Uzmamo svaku loptu i razvučemo je da bude veličine koliko je dno tiganja. Stavljamo razvučemo testo u tiganj i pečemo po 5 minuta sa svake strane.

Ovaj ukusan hleb u tiganju se jede topao, čak vremo.

Bude troduplo ukusniji ako ga namažete sa malo maslaca. A možete ukrasiti i sa nečim po vašoj želji - sirom, kačkavaljem, belim lukom ili nečim drugim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: