Moja uspešna marinada za pečenu ribu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70243
19/08/2019
"Pre nego što stavite ribu da se peče, obavezno je marinirajte - tako rade profesionalci "
Priprema15 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno27 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano981
  • Pregledi tokom meseca187
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • skuša - 1 kg, sitna, iz crnog mora
  • morska so - 1 kašičica, mlevena
  • šareni biber - 1 kašičica (crni, beli, ružičasti)
  • kumin - 1 kašičica
  • beli luk - 3 kašičice, u ljuspama
  • peršun - 1 kašičice, osušen, mrvljen
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • sok od limuna - od 2 limuna
  • za preliv
  • vinsko sirće - 1 šolja
  • peršun - 1/2 vezice, sitno isečen
  • beli luk - 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Crnomorske skuše se očiste od škrga i iznutrica i operu se. Glave i repovi se ostavljaju.

Pospipaju se mlevenim začinima - morskom solju, crnim, belim, ružičastim biberom, kuminom, belim lukom, sušenim mrvljenim peršunom.

Prelivaju se sokom od limuna i maslinovim uljem.

Pokrivaju se i ostavljaju se na hladnom da se začine bar jedan sat.

Ispeku se na dobro zagrejanom roštilju po nekoliko (oko 3.4) minuta sa svake strane.

Odmah nakon što se ispeku prelivaju se sosom, napravljenim prethodno od usitnjenog peršuna i belog luka i vinskog sirćeta.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar