Moj mekani kolač

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
19/08/2019
"Ovaj kolač može da bude i vaš - dovoljno je samo da ga pripremite po ovom proverenom receptu "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano91
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kukuruzni skrob - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • belanca - 1 komad
  • šećer - 160 g
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • rum - 1/2 češa
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • kora od limuna - 1 supena kašika, izrendana, samo žuti deo
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 prstohvat
  • slatko - po izboru za premazivanje
  • šlag - za ukras i serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca od tri jajeta i posebno ih umutite - belanca zajedno sa četvrtim na gust sne, a žumanca sa šećerom na svetao krem.

U taj krem sipajte ulje, stavite so, sok od limuna i koru, rum i vanilu.

Ponovo umutite i dodajte skrob u delovima (fin kukuruzni skrob) sa praškom za pecivo.

U dobijenu smesu dodajte malo po malo snega od belanaca, mešajte pažljivo drvenom kašikom da ne padne.

Sipajte u pleh prečnika 22 cm, obložen papirom za pečenje i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta ili proverite čačkalicom za zube.

Kad kolač bude gotov isključite rernu i ostavite unutra na nekoliko minuta sa lagano odršktinutim vratima, posle izvadite i sačekajte da se ohladi.

Namažite mekani kolač slatkom po izboru i odozgo ukrasite šlagom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar