Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca od tri jajeta i posebno ih umutite - belanca zajedno sa četvrtim na gust sne, a žumanca sa šećerom na svetao krem.
U taj krem sipajte ulje, stavite so, sok od limuna i koru, rum i vanilu.
Ponovo umutite i dodajte skrob u delovima (fin kukuruzni skrob) sa praškom za pecivo.
U dobijenu smesu dodajte malo po malo snega od belanaca, mešajte pažljivo drvenom kašikom da ne padne.
Sipajte u pleh prečnika 22 cm, obložen papirom za pečenje i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta ili proverite čačkalicom za zube.
Kad kolač bude gotov isključite rernu i ostavite unutra na nekoliko minuta sa lagano odršktinutim vratima, posle izvadite i sačekajte da se ohladi.
Namažite mekani kolač slatkom po izboru i odozgo ukrasite šlagom.