Krompir sote kao u restoranu

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
22/08/2019
"Kada želiš da još jedan korak dođeš bliže profesionacima "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano257
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kao što znate, u restoranima se krompir sote pravi od poluskuvanog krompira, jer nema mnogo vremena da bi se sirovi krompir pripremio u zadatom vremenu.

Oljuštite i operite krompir i nasecite ga na četvrtine, tako da komadi ne budu mnogo veliki, ali ne i previše mali.

Stavite krompir u šerpu sa vodom i skuvajte ga, ali ne potpuno, već toliko da sačuva oblik i da se tokom kasnije pripreme u tiganju ne raspadne.

Kada se krompir prokuva ocedite ga.

Uzmite tiganj, stavite malo ulja u njega i sačekajte da se zagreje. Dodajte poluskuvani krompir, zgnječeni beli luk, so i suvu mirođiju i pržite još maksimum 10 minuta.

Poslužite restoranski krompir sote u tanjir, odozgo stavite mirođiju i obavezno malo maslinovog ulja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar