Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka kao iz restorana

Musaka kao iz restorana

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
475902k150
Musaka kao iz restorana
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
26/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Musaka kao iz restorana sa neobičnim domaćim ukusom E, ovo je savršeno jelo"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • krompir - 1 kg
  • luk - 2 komada, star
  • paradajz - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 kantica (400 g)
  • jaja - 2 komada
  • brašno
  • peršun
  • ulje
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno nasecka, krompir se oguli i nasecka na kockice.

Naseckani luk i krompir se sipaju u tepsiju, pomešaju se sa mlevenim mesom, zalivaju se sa malo vode i ulja i dinstaju se. Kada se izdinstaju dodaje se izrendani paradajz, aleva paprika, so, peršun i zaliva se vodom.

Peče se i kada je musaka gotova, zaliva se prelivom od 1 kantice kiselog mleka, 2 jajeta i 2 kašike brašna.

Preliv se peče dok ne porumeni.

Musaka kao iz restorana je gotova.

Ukoliko odlučite da sledeći put isprobate nešto drugačije, preporučujemo da probate neki od naših recepata za grčku musaku ili tursku musaku sa patlidžanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: