Način pripreme
Isprobao sam mnogo načina da pržim džigericu, ali obično to ne ide uvek onako kako treba da bude. Sve dok jednog dana konačno nisam otkrio kako da napravim savršen način za pripremanje pržene džigerice.
Isecite džigericu na tanke trake ili kriške (ili neki drugi oblik po vašem izboru) i stavite je u sveže mleko na 3 sata kako bi se krv iz nje mogla ukloniti.
Zatim je izvadite, isperite džigericu vodom, a zatim je uronite u sveže mleko na najmanje 1 sat. Posle 1 sata izvadite je i osušite.
Zagrejte ulje (ali ne u potpunosti kako biste mogli istovremeno pržiti komade) i stavite na umerenu vatru.
Svaki komad džigerice uvaljajte u pšenično brašno, dobro ih protresite da ne bude previše brašna.
Pržite džigericu dok ne dobije svetlo zlatnu boju, odnosno nemojte je ispržiti u potpunosti. Izvadite džigericu iz tiganja i stavite je u posebnu posudu.
Zagrejte drugi tiganj, ali nemojte dodavati ulje. Prvo dodajte poluprženu džigericu, belo vino i soja sos i dobro promešajte dok džigerica ne porumeni.
Tako u dubokom tiganju pržite oko 500 g džigerice.
I ovako se priprema pržena džigerica u restoranskom stilu.
Za ukras dodajte prženi luk, isečeni limun i malo peršuna.